ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΤΑΪΛΑΝΔΗΣ

11 ημέρες

ΠΑΝΟΡΑΜΑ

ΤΑΪΛΑΝΔΗΣ

11 ημέρες

11 ημέρες / 10 νύχτες

από 1,049€

ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΤΑΪΛΑΝΔΗΣ 11 ΗΜΕΡΕΣ

  Τσιάνγκ Μάι, Τσιάνγκ Ράι, Σουκοτάι, Πιτσανουλόκ, Αγιούταγια, Μπανγκόκ

  Τι προσφέρουμε

  • Πτήση από την Μπανγκόκ στο περίφημο “Ρόδο του Βορρά”, το Τσιάνγκ Μάι και οδική επιστροφή από το “Χρυσό Τρίγωνο” στην Μπανγκόκ
  • Περιήγηση στην παλιά πόλη του Τσιάνγκ Μάι, που θεωρείται ένα “ζωντανό” μουσείο
  • Επίσκεψη σε φάρμα ελεφάντων και βόλτα στη ζούγκλα στη ράχη ελεφάντων
  • Επίσκεψη σε φάρμα με ορχιδέες
  • Βόλτα με βοϊδάμαξες
  • Ράφτινγκ με σχεδία μπαμπού
  • Δείπνο Καντόκε με παραδοσιακούς χορούς
  • Επίσκεψη στον κάτασπρο ναό Wat Rong Khun, που συμβολίζει την αγνότητα του βουδισμού
  • Περιήγηση στο Τσιάνγκ Ράι, την “Πύλη προς το Χρυσό Τρίγωνο”, καθώς βρίσκεται κοντά στα σύνορα των τριών χωρών – της Ταϊλάνδης, του Λάος και της Βιρμανίας
  • Επίσκεψη στους βοτανικούς κήπους και στο πριγκηπικό σαλέ
  • Επίσκεψη στην βορειότερη πόλη της Ταϊλάνδης, στα σύνορα με τη Βιρμανία, το Μάε Σάι
  • Επίσκεψη στο τεράστιο ιστορικό πάρκο του Σουκοτάι
  • Επίσκεψη στο Πιτσανουλόκ
  • Επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο της Αγιούταγια, της παλιά πρωτεύουσα του Σιάμ
  • Τρεις διανυκτερεύσεις στη Μπανγκόκ σε ξενοδοχείο 5* Double Tree By Hilton Sukhumvit ή παρόμοιο
   Λεπτομερής ξενάγηση στην Μπανγκόκ με επισκέψεις στο υπέρλαμπρο βασιλικό παλάτι, στον ναό του Σμαραγδένιου Βούδα, στον ναό του Κεκλιμένου Βούδα και στον επιβλητικό Ναό της Αυγής, το ορόσημο της πόλης
   Κρουαζιέρα στα κανάλια της Μπανγκόκ, απολαμβάνοντας μοναδικές εικόνες της εξωτικής πόλης
   Επίσκεψη στην περίφημη Asia Market
   Εμπειρότατος Αρχηγός-συνοδός του γραφείου μας

  Πρόγραμμα εκδρομής

  Συνάντηση στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για την πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης, την Μπανγκόκ, την “Βενετία της Ανατολής”.

  Άφιξη στο αεροδρόμιο της Μπανγκόκ και ανταπόκριση με την πτήση για το Τσιάνγκ Μάι, το περίφημο “Ρόδο του Βορρά”. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

  Πρωινή περιήγηση στην παλιά πόλη, που θεωρείται ένα “ζωντανό” μουσείο. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε μια φάρμα ελεφάντων για να “βοηθήσουμε” στο πρωινό τους μπάνιο και να κάνουμε μία βόλτα στη ζούγκλα, έχοντας ανέβει στη ράχη τους! Θα επισκεφθούμε επίσης μια τοπική φάρμα με ορχιδέες, θα κάνουμε βόλτα με βοϊδάμαξες, καθώς και ράφτινγκ με σχεδία μπαμπού. Απογευματινή μετάβαση στον ναό Prathat Doi με την όμορφη θέα. Δείπνο Καντόκε με παραδοσιακούς χορούς. Διανυκτέρευση.

  Πρωινή αναχώρηση για το Τσιάνγκ Ράι, την βορειότερη επαρχία της Ταϊλάνδης, γνωστή και ως η “Πύλη προς το Χρυσό Τρίγωνο”, καθώς βρίσκεται κοντά στα σύνορα των τριών χωρών – της Ταϊλάνδης, του Λάος και της Βιρμανίας. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής μας θα επισκεφθούμε τον κάτασπρο ναό Wat Rong Khun, που συμβολίζει την αγνότητα του βουδισμού. Άφιξη στην πόλη, επίσκεψη στους βοτανικούς κήπους της περιοχής και στο πριγκηπικό σαλέ για να απολαύσετε τη θέα προς τις τρεις χώρες, καθώς και προς το σημείο της ένωσης των ποταμών Ρουάκ και Μεκόνγκ. Συνεχίζουμε για το Μάε Σάι (Mae Sai), την βορειότερη πόλη της Ταϊλάνδης, στα σύνορα με τη Βιρμανία, όπου θα έχετε την ευκαιρία να αγοράσετε είδη λαϊκής τέχνης. Επιστροφή στο Τσιάνγκ Ράι και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Το βράδυ μην παραλείψετε να επισκεφθείτε την υπαίθρια αγορά της πόλης με τους εκατοντάδες μικροπωλητές. Διανυκτέρευση.

  Σήμερα το πρωί θα αναχωρήσουμε για το Σουκοτάι, το οποίο ιδρύθηκε τον 13ο αιώνα και αποτέλεσε το πρώτο πραγματικά ανεξάρτητο βασίλειο της Ταϊλάνδης. Φθάνοντας, θα επισκεφθούμε το τεράστιο ιστορικό πάρκο με τα ερείπια του βασιλικού παλατιού, των 26 ναών και των πολλών αγαλμάτων του Βούδα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

  Κατά τη διάρκεια της σημερινής μας διαδρομής προς την Αγιούταγια θα σταματήσουμε στο Πιτσανουλόκ, όπου θα επισκεφθούμε τον πιο σημαντικό ναό της πόλης, τον Βατ Πρα Σρι Ραττάνα Μαχατάτ (Wat Yai). Συνεχίζουμε για την Αγιούταγια, την παλιά πρωτεύουσα του Σιάμ, που βρίσκεται στις όχθες του ποταμού Τσάο Πράγια (ή Μενάμ). Λέγεται ότι στην εποχή της ήταν μια από τις ομορφότερες πόλεις του κόσμου και η καρδιά ενός ακμάζοντος Σιαμέζικου βασιλείου. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

  Πρωινή επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο της πόλης, ο οποίος αποτελεί μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO. Ο χώρος αριθμεί περισσότερους από 400 πέτρινους ναούς και βουδιστικά αγάλματα, πολλά από τα οποία θα θαυμάσουμε από κοντά. Ξεχωρίζουν οι τρεις στούπες του Βατ Πρα Σι Σανπέτ (Wat Phra Si Sanphet), τα ερείπια του βασικού παλατιού, ο καθιστός Βούδας και ο ναός Βατ Μαχατάτ. Μετά το τέλος της ξενάγησης θα αναχωρήσουμε για την Μπανγκόκ. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Απογευματινή κρουαζιέρα στα κανάλια της πόλης, τα οποία δημιουργήθηκαν από τον βασιλιά Ράμα, όταν αποφάσισε να ζήσει σε ένα νησί και έτσι η πρωτεύουσα Μπανγκόγκ να γίνει η “Βενετία της Ανατολής”. Το Μεγάλο Παλάτι και ο Ναός της Αυγής, αποτελούν τις πρώτες εικόνες της βόλτας με το πλοιάριο, ενώ περνώντας στη συνέχεια από τους δρόμους και τα μικρά σπίτια, θα απολαύσουμε μοναδικές εικόνες της εξωτικής πόλης. Τέλος, θα επισκεφθούμε την περίφημη Asia Market για να χαζολογήσουμε στην πλούσια αγορά της πόλης ή να δειπνίσουμε (προαιρετικά) σε ένα από τα πολλά εστιατόρια της περιοχής. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

  Η σημερινή ξενάγηση της πόλης θα ξεκινήσει από το υπέρλαμπρο βασιλικό παλάτι, το οποίο καλύπτει έκταση περίπου 220.000 τετραγωνικών μέτρων. Μέσα από τα λευκά του τείχη βρίσκονται πολλά κτίρια ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής, ναοί με επίχρυσους δράκους, αγάλματα θεοτήτων και τοιχογραφίες που θα σας αφήσουν άναυδους. Ακολουθεί επίσκεψη στον ναό του Σμαραγδένιου Βούδα, ο οποίος πήρε το όνομά του από το στολισμένο με σμαράγδια και άλλα πολύτιμα πετράδια άγαλμα του καθιστού Βούδα (από νεφρίτη) που βρίσκεται στο εσωτερικό του. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τον τεράστιο ναό του Ξαπλωμένου Βούδα (Wat Pho), που στεγάζει το μήκους 45 μέτρων και ύψους 15 μέτρων χρυσό άγαλμα του Βούδα. Τέλος, θα δούμε τον επιβλητικό Ναό της Αυγής στις όχθες του Τσάο Πράγια, που αποτελεί ορόσημο της πόλης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

  Ημέρα ελεύθερη στη Μπανγκόκ και οι επιλογές σας αμέτρητες: βόλτες στην πόλη, αγορές ή ακόμα και συμμετοχή σε κάποια προαιρετική εκδρομή στον ποταμό Κβάι ή στην μεγάλη πλωτή αγορά Damnoen Saduak. Διανυκτέρευση.

  Μεταφορά στο αεροδρόμιο και επιβίβαση στην πτήση επιστροφής στην Αθήνα μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

  Τιμές κατ’ άτομο

  ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ Ταϊλάνδη
  ΗΜΕΡΕΣ 11 ημέρες
  ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ 20/6 &  11/7 & 25/7 & 05/8 & 12/8 & 26/8 & 09/9 & 23/9 & 07/10 & 23/10 & 11/11 & 20/11
  ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ 4* & 5*
  2ΚΛΙΝΟ 1,049€
  1ΚΛΙΝΟ + 380€
  ΠΑΙΔΙ ΕΩΣ 12 ΕΤΩΝ ——-€
  ΦΟΡΟΙ 750€
  ΔΙΑΤΡΟΦΗ Πρωινό & Ημιδιατροφή
  ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ————

  Πτήσεις

  ΑΘΗΝΑ – ΤΑΪΛΑΝΔΗ

  ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 20/6 &  11/7 & 25/7 & 05/8 & 12/8 & 26/8 & 09/9 & 23/9 & 07/10 & 23/10 & 11/11 & 20/11
  ΠΤΗΣΗ ———–
  ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΑΘΗΝΑ
  ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ ΤΑΪΛΑΝΔΗ
  ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ——-
  ΑΦΙΞΗ ——-
  ΤΑΪΛΑΔΗ – ΑΘΗΝΑ

  ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 30/6 & 21/7 & 4/8 & 15/8 &  22/8 & 5/9 & 19/9 & 3/10 & 17/10 & 02/11 & 21/11 & 30/11
  ΠΤΗΣΗ ——-
  ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΤΑΪΛΑΝΔΗ
  ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ ΑΘΗΝΑ
  ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ——-
  ΑΦΙΞΗ ——-

  Περιλαμβάνονται

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης μέσω ενδιάμεσου σταθμού
  • 5 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4* σε Τσιάνγκ Μάι (2), Τσιάνγκ Ράι (1), Σουκοτάι (1), Αγιούταγια (1)
  • 3 διανυκτερεύσεις στη Μπανγκόκ σε ξενοδοχείο 5* Double Tree By Hilton Sukhumvit ή παρόμοιο
  • Ημιδιατροφή σε Τσιάνγκ Μάι, Τσιάνγκ Ράι, Σουκοτάι και Αγιούταγια (περιλαμβάνεται ένα δείπνο Καντόκε με παραδοσιακούς χορούς στο Τσιάνγκ Μάι)
  • Πρωινό στο ξενοδοχείο στη Μπανγκόκ
  • Μεταφορές, περιηγήσεις, είσοδοι όπου απαιτούνται βάσει προγράμματος
  • Έμπειρος Έλληνας αρχηγός-συνοδός
  • Ασφάλεια ταξιδιού
  • Φ.Π.Α

  Δεν περιλαμβάνονται

  • Φόροι αεροδρομίων: 750 €/άτομο
  • Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά και ό,τι δεν αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα

  Σημειώσεις

  Σημειώσεις:

  • Οι ανωτέρω εκδρομές, ξεναγήσεις, επισκέψεις ενδέχεται να πραγματοποιηθούν με διαφορετική σειρά, χωρίς να παραλειφθεί κάτι
  • Τελικό πρόγραμμα με το ενημερωτικό σας.
  1. ΑΣΦΑΛΙΣΤΗΡΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

  Για το διάστημα 28/02/2021-28/02/2022, με το ασφαλιστήριο Ταξιδιωτικής ασφάλισης της ERGO υπ’ αριθμ. 2073269757 & INTERAMERICAN, ισχύουν τα εξής:

  ΠΑΡΟΧΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΗΡΙΟΥ 

  1. Απώλεια Ζωής από ατύχημα 40.000€
  2. Μόνιμη ολική ανικανότητα από ατύχημα 10.000€ & Μόνιμη μερική ανικανότητα από ατύχημα % X 10.000€.
  3. Ιατροφαρμακευτικές εξωνοσοκομειακές δαπάνες από ατύχημα ή οξεία ασθένεια έως 8.000€.
  4. Νοσοκομειακά έξοδα από ατύχημα ή οξεία ασθένεια έως 14.000€.

  5α. Έξοδα αποστολής φαρμάκων έως 500€ σε περίπτωση που δεν μπορεί να τα προμηθευτεί τοπικά.

  5β. Βοήθημα σε περίπτωση απώλειας διαβατηρίου ή ταυτότητας στο εξωτερικό έως 600€.

  1. Έξοδα επαναπατρισμού συνεπεία τραυματισμού, οξείας ασθένειας, έως 10.000€. Καλύπτονται και τα έξοδα έως Β΄ βαθμού συγγένειας (έως ένα άτομο) αν απαιτηθεί.
  2. Επιστροφή προκαταβολής σε περίπτωση αδυναμίας συμμετοχής στην οργανωμένη εκδρομή με Group, λόγω τραυματισμού, οξείας ασθένειας, νόσηση από COVID, θανάτου του ταξιδιώτη ή ατόμου έως Β΄ βαθμού συγγένειας, εφόσον υπάρχει εισαγωγή σε ιδιωτική Κλινική ή Δημόσιο Νοσοκομείο έως 1500€ (Εξαιρούνται αποζημιώσεις με βεβαιώσεις από ιδιώτες Γιατρούς). 
  3. Έξοδα επίσπευσης ταξιδιού ή ακύρωσης έως 5.000€ στην περίπτωση που κατά τη διάρκεια του ταξιδιού προκύψει σοβαρό πρόβλημα υγείας ή θανάτου σε μέλη οικογένειας (τέκνα, γονείς, σύζυγοι, αδέλφια) στην Ελλάδα ή πυρκαγιάς σε κατοικία ή επαγγελματική στέγη.
  4. Ημερήσιο νοσοκομειακό επίδομα από οξεία ασθένεια ή ατύχημα (έως 30 ημέρες) κατ’ άτομο 100€.
  5. Έξοδα Α΄ ανάγκης διατροφής-διαμονής-μεταφοράς λόγω καθυστέρησης άφιξης των αποσκευών άνω των 4 ωρών έως 500€.
  6. Απώλεια Αποσκευών από δημόσιο μεταφορικό μέσο.

        Α. Ανά αποσκευή / ταξιδιώτη έως 700€.

        Β. Ανά οικογένεια έως 1.000€.

  1. Έξοδα ξενοδοχείου λόγω καραντίνας έως 1500€.
  2. Έξοδα για νομική υποστήριξη έως 3.000€.
  3. Έξοδα λόγω καθυστέρησης της πτήσης (πάνω από 4 ώρες έως 100€ / πάνω από 24 ώρες έως 450€).
  4. Μεταφορά σωρού ανά ταξιδιώτη έως 8.500€.
  5. Προσωπική Αστική Ευθύνη Ταξιδιώτη Σωματικές Βλάβες / Υλικές Ζημίες / Ομαδικό Ατύχημα έως 10.000€ / 10.000€ / 10.000€.

  ** Για ταξίδια αξίας 1501 € και άνω καθώς και τα ατομικά ταξίδια υπάρχει ειδικός τιμοκατάλογος, με τις χρεώσεις και αναλυτικά τις παροχές. 

  1. ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ  

  1α. Καλύπτονται άτομα που δεν έχουν υπερβεί το 75ο έτος της ηλικίας.

  1β. Για ηλικίες άνω των 75 ετών ισχύουν τα εξής:

  – Έξοδα επαναπατρισμού μόνον από ατύχημα ή θάνατο.

  – Απώλεια αποσκευών.

  – Προσωπική Αστική Ευθύνη ταξιδιώτη.

  – Έξοδα Α΄ ανάγκης λόγω καθυστέρησης άφιξης των αποσκευών άνω των 4 ωρών.

  – Έξοδα επίσπευσης ταξιδιού ή ακύρωση αν κατά τη διάρκεια του ταξιδιού προκύψει σοβαρό πρόβλημα υγείας σε μέλη της οικογένειάς του στην Ελλάδα.

  – Επιστροφή προκαταβολής (ακυρωτικές δαπάνες) σε περίπτωση αδυναμίας συμμετοχής στην εκδρομή λόγω θανάτου ή σοβαρού συμβάντος σε Β΄ βαθμού συγγένεια. Η εξαίρεση θα υφίσταται για οποιοδήποτε συμβάν αφορά τον ίδιο.

  – Θάνατος από ατύχημα.

  – Μόνιμη Ολική ανικανότητα από ατύχημα.

  – Μόνιμη μερική ανικανότητα από ατύχημα % επί του ασφαλισμένου κεφαλαίου ανά άτομο.

  1. Οξεία ασθένεια θεωρείται κάθε αρρώστια ή πάθηση που δεν οφείλεται σε ατύχημα και που δεν προϋπήρχε και εμφανίστηκε στη διάρκεια του ταξιδιού.
  2. Η παροχή επιστροφής της προκαταβολής δίδεται ή με την προσκόμιση νοσοκομειακών παραστατικών ή, εφόσον δεν υπάρχει νοσοκομειακή περίθαλψη, βεβαίωση από τον ιατρό της εταιρίας.
  3. Για τις παροχές εξωνοσοκομειακών & νοσοκομειακών δαπανών καθώς και των εξόδων επαναπατρισμού απαιτούνται πρωτότυπα παραστατικά.
  4. Καλύπτονται κατ’ εξαίρεση απαιτήσεις από Τρομοκρατικές ενέργειες μόνο για τα νοσοκομειακά-εξωνοσοκομειακά έξοδα και επαναπατρισμό.
  5. Ως προϋποθέσεις για την αποζημίωση από αίτια σοβαρού τραυματισμού ή ασθένειας, ορίζονται οι κάτωθι εναλλακτικά περιπτώσεις:

  – Νοσηλεία σε Δημόσιο ή Ιδιωτικό Νοσοκομείο κατ’ ελάχιστο για μία διανυκτέρευση.

  – One Day Clinic-One Day Surgery – Αυθημερόν νοσηλεία για επεμβάσεις-αποθεραπεία σε ιδιωτική κλινική & κρατικό νοσοκομείο.

  – Παροχή πρώτων βοηθειών για κατάγματα και σοβαρούς τραυματισμούς σε εξωτερικά ιατρεία ιδιωτικής κλινικής ή κρατικού νοσοκομείου.

  – Η Νοσηλεία ή One Day Clinic θεραπεία, ή παροχή πρώτων βοηθειών θα πρέπει να έχει πραγματοποιηθεί από την 30η μέρα της προγραμματισμένης αναχώρησης έως την ημέρα αναχώρησης.

  – Εξαιρούνται της δυνατότητας αποζημιώσεως, απαιτήσεις με γνωματεύσεις-βεβαιώσεις από ιδιώτη ιατρό.

  1. Για την αντιμετώπιση περίπτωσης ασθένειας κατά τη διάρκεια ταξιδιού εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συνιστούμε στους ταξιδιώτες να έρθουν σε επαφή με τον ασφαλιστικό τους φορέα για την έκδοση της “Ευρωπαϊκής Κάρτας Ασφάλισης Ασθένειας”, η οποία ωστόσο είναι προαιρετική.

  Συνιστούμε ανεπιφύλακτα στους ταξιδιώτες μια προαιρετική ασφάλιση με τις καλύψεις και τα ποσά που επιθυμούν, για ασφάλιση ζωής, ατυχημάτων, αποσκευών κτλ., δεδομένου ότι οι διεθνείς συμβάσεις περιορίζουν τις ευθύνες των μεταφορέων, την οποία μπορούν να αγοράσουν και από τα γραφεία μας με κόστος ειδικά διαμορφωμένο για αυτούς.