ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ

4 ημέρες

5 ημέρες / 4 νύχτες

από 425€

ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ 4 ΗΜΕΡΕΣ

  Βουδαπέστη-Παραδουνάβια Χωριά

  Τι προσφέρουμε

  • Απ’ευθείας της Aegean Airlines
  • Ξενάγηση Βούδας & Πέστης με ελληνόφωνο ξεναγό
  • Εκδρομή στα Παραδουνάβια Χωριά με ελληνόφωνο ξεναγό
  • Τοπικός ελληνόφωνος συνοδός καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής

  Πρόγραμμα εκδρομής

  Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ε. Βενιζέλος και πτήση για την όμορφη πόλη της Βουδαπέστης. Άφιξη στην πρωτεύουσα των Μαγυάρων και ξεκινάμε την ξενάγησή μας από την Πέστη, με τη μεγάλη πλατεία των Ηρώων, και το εντυπωσιακό άγαλμα του αρχάγγελου Γαβριήλ μια εντυπωσιακή κατασκευή, όπου «φιλοξενούνται» τα αγάλματα των βασιλιάδων της χώρας. Εν συνεχεία θα επισκεφθείτε τον Καθεδρικό Ναό του Αγ. Στεφάνου, τη μεγαλύτερη εκκλησία της Ουγγαρίας. Θα σας εντυπωσιάσει η εσωτερική διακόσμηση καθώς και το παρεκκλήσι του ναού, όπου υπάρχει διατηρημένο το δεξί χέρι του Αγίου. Έπειτα θα κατευθυνθείτε κατά μήκους του Δούναβη όπου θα θαυμάσετε τις όμορφες γέφυρες και θα φτάσετε στην πλευρά της Βούδας. Θα θαυμάσετε το Κάστρο, τον Πύργο των Ψαράδων και τον Ιστορικό Ναό του Αγ. Ματτία, που δεσπόζει στο Βόρειο τμήμα της συνοικίας του Κάστρου. Επόμενος σταθμός ο Λόφος του Γκέλλερτ και η Ακρόπολη ‹‹Citadella›› με το άγαλμα της Ελευθερίας και την συγκλονιστική θέα της Βούδας & της Πέστης. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Υπόλοιπο της ημέρας στη διάθεσή σας, να κάνετε τη βόλτα σας στην περίφημη Vaci Utca, να δοκιμάσετε τοπικά γλυκίσματα και να χαλαρώσετε πίνοντας τον καφέ σας στο Καφέ Gerbaeud. Για το βράδυ σας προτείνουμε κρουαζιέρα στο Δούναβη.

  Πρωινό στο ξενοδοχείο και ξεκινάμε με την ξενάγηση μας (προαιρετικά – έξοδα ατομικά). Πρώτος σταθμός τα «σιδερένια παπούτσια του Δούναβη». Ένα από τα πιο συγκινητικά μνημεία της πόλης. Δίπλα στη Γέφυρα των Αλυσίδων στον Δούναβη είναι το Μνημείο για τους 550.000 Ούγγρους Εβραίους που έχασαν τη ζωή τους το 1944 – 45. Χιλιάδες από αυτούς πυροβολήθηκαν δίπλα στην όχθη από συμπατριώτες τους, συνεργάτες των Ναζί. Πριν τους εκτελέσουν, τους ανάγκαζαν να βγάλουν το πιο πολύτιμο πράγμα που είχαν επάνω τους: τα παπούτσια τους. Το μνημείο είναι μια διαδρομή με 40 μπρούντζινα αδειανά ζεύγη υποδημάτων, πάνω στις πλάκες του πεζοδρομίου, σαν τα τελευταία βήματα μιας χορογραφίας που οδηγούσε στην εξόντωση. Συνεχίζουμε την πανέμορφη κλειστή αγορά. Εδώ θα έχετε την ευκαιρία να αγοράσετε το περίφημο ουγγαρέζικο σαλάμι, τα τοπικά ποτά Ούνικουμ και Παλίνκα, καθώς και τα ονομαστά τους κρασιά. Τελευταίος σταθμός η εβραϊκή συνοικία, που κάποτε αποτελούσε ένα από τα μεγαλύτερα γκέτο του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Εδώ κυριαρχεί η συναγωγή του Dohany, ο μεγαλύτερος τόπος λατρείας των Εβραίων στην Ευρώπη και ο δεύτερος μεγαλύτερος σε όλο τον κόσμο. Η συναγωγή πλαισιώνεται από το Μνημείο των Ηρώων, το εβραϊκό μουσείο αλλά και τις επιγραφές στη μνήμη του Κόκκινου Στρατού που απελευθέρωσε τη Βουδαπέστη. Μετά το τέλος της ξενάγησης Θα καταλήξουμε στον κεντρικό πεζόδρομο Vaci utca όπου θα έχετε ελεύθερο χρόνο για shopping με πάρα πολλές επιλογές.

  Πρωινό και ημέρα ελεύθερη στην πόλη της Βουδαπέστης. Μπορείτε να επισκεφθείτε τα μουσεία και το Κοινοβούλιο ή να κάνετε τα ψώνια σας στην αγορά.

  Πρόγευμα. Αναχώρηση για την όμορφη διαδρομή στην Καμπή του Δούναβη. Πρώτος σταθμός το χωριό των καλλιτεχνών, ο Αγ. Ανδρέας, με τα γραφικά σοκάκια και τα όμορφα τουριστικά καταστήματα. Συνεχίζουμε για το Βίσεγκραντ, το πιο ιστορικό αξιοθέατο της μαγευτικής Καμπής του Δούναβη. Από το άλλοτε λαμπρό και φημισμένο βασιλικό ανάκτορο, σώζονται μόνο λίγα ερείπια, όμως αναστηλώθηκε η επίσημη αυλή υποδοχής αναγεννησιακού ρυθμού, βάσει των αρχικών σχεδίων. Στη συνεχεία γεύμα στο αναγεννησιακό εστιατόριο Renaissance. Ακολουθεί η επίσκεψη στην πρώτη πρωτεύουσα της Ουγγαρίας, το Έστεργκομ. Θα διασχίσουμε τη γέφυρα που ενώνει τις δύο χώρες του Δούναβη, την Ουγγαρία με την Σλοβακία, για να περάσουμε στην πόλη Στούροβο της Σλοβακίας από όπου θα απολαύσουμε τη θέα του διάσημου ποταμού και του επιβλητικού ναού του Αγίου Στεφάνου. Επιστροφή στη Βουδαπέστη. Το βράδυ θα έχετε χρόνο στη διάθεσή σας για να κάνετε τη βόλτα σας στην εντυπωσιακά φωτισμένη πόλη.

  Αναχώρηση από το ξενοδοχείο νωρίς το πρωί και μεταφορά στο αεροδρόμιο της Βουδαπέστης. Πτήση επιστροφής για Αθήνα.

  Τιμές κατ’ άτομο

  ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ Βουδαπέστη
  ΗΜΕΡΕΣ 5 ημέρες
  ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ 27/10
  ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ La Prima Fashion Boutique Hotel 4* (downtown)
  2ΚΛΙΝΟ 425€
  1ΚΛΙΝΟ 545€
  ΠΑΙΔΙ ΕΩΣ 12 ΕΤΩΝ 375€
  ΦΟΡΟΙ 155€
  ΔΙΑΤΡΟΦΗ Πρωινό
  ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ —————–

  Πτήσεις

  ΑΘΗΝΑ – ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ

  ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 27/10
  ΠΤΗΣΗ RYANAIR FR1242
  ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΑΘΗΝΑ
  ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ
  ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ 09.30
  ΑΦΙΞΗ 10.30
  ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ – ΑΘΗΝΑ

  ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 31/10
  ΠΤΗΣΗ RYANAIR FR1243
  ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ
  ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ ΑΘΗΝΑ
  ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ 06.45 πμ
  ΑΦΙΞΗ 09.45

  Περιλαμβάνονται

  • Αεροπορικά εισιτήρια με απευθείας πτήσεις της AEGEAN AIRLINES
  • Διαμονή σε ξενοδοχείο 4* με πρωινό
  • Ξενάγηση Βούδας & Πέστης με ελληνόφωνο ξεναγό
  • Εκδρομή στα Παραδουνάβια Χωριά με ελληνόφωνο ξεναγό
  • Γεύμα στο εστιατόριο Renaissance
  • Πολυτελές κλιματιζόμενο λεωφορείο για όλες τις μετακινήσεις
  • Μεταφορές από και προς το αεροδρόμιο / ξενοδοχεία
  • Τοπικός ελληνόφωνος συνοδός καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • Ενημερωτικά έντυπα

  Δεν περιλαμβάνονται

  • Φόροι Αεροδρομίων & επίναυλοι καυσίμων (€155)
  • Είσοδοι μουσείων ή εσωτερικών χώρων επισκέψεων
  • Ότι ρητά δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο

  Σημειώσεις

  • Η σειρά του προγράμματος ενδέχεται να αλλάξει, χωρίς παραλείψεις, εφόσον κριθεί απαραίτητο από τον διοργανωτή για την καλύτερη διεξαγωγή του προγράμματος.
  • Εσωτερικές πτήσεις από Θεσσαλονίκη 70 €, από όλες τις υπόλοιπες πόλεις της Ελλάδος με πτήσεις της Aegean Airlines επιβάρυνση 120 € το άτομο.