ΜΑΛΤΑ

5 ημέρες

5 ημέρες / 4 νύχτες

από 495€

ΜΑΛΤΑ 5 ΗΜΕΡΕΣ

  Μάλτα-Βαλέττα-Μόστα-Μεδίνα-Ραμπάτ-Μαρσασλόκ

  Τι προσφέρουμε

  • Απ’ευθείας πτήσεις της Aegean Ailrines
  • Ξενάγηση στη Βαλέττα
  • Eκδρομή σε Μόστα – Μεδίνα – Ραμπάτ
  • Εκδρομή στις Τρείς πόλεις & το Μάρσασλοκ
  • Τοπικός διπλωματούχος ελληνόφωνος ξεναγός

  Πρόγραμμα εκδρομής

  Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ε. Βενιζέλος και πτήση για την πανέμορφη Μάλτα. Άφιξη στο αεροδρόμιο και στη συνέχεια μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Υπόλοιπο της ημέρας ελεύθερο. Το βράδυ θα έχετε την ευκαιρία να γνωρίσετε την περιοχή του St. Julians με  τις αναρίθμητες  προτάσεις  δείπνου  και διασκέδασης.

   

  Πρωινό και ακολουθεί ξενάγηση στη Βαλέττα. Η ξενάγησή μας γίνεται με τα πόδια, γιατί η κυκλοφορία των αυτοκινήτων απαγορεύεται στο τμήμα της Παλιάς πόλης. Πρόκειται για μια μοναδική καστρούπολη με ιδιαίτερη ιστορική σημασία και απεριόριστη ομορφιά. Διασχίζοντας την πύλη της Floriana, το τοπίο μας μεταφέρει νοητά στη περίοδο των Ιωαννιτών Ιπποτών. Εκπληκτικά κτίρια, πανέμορφα μπαλκόνια με ξύλινες κατασκευές σε έντονα χρώματα, παρεκκλήσια και ο εντυπωσιακός καθεδρικός ναός του St. Publio μας προϊδεάζει για τις εικόνες που θα ακολουθήσουν. Ήρθε η ώρα να συναντήσουμε το σιντριβάνι με τους Τρίτωνες και να προσπεράσουμε ένα από τα πλέον αρχοντικά ξενοδοχεία της Μεσογείου – Το Phoenicia εξαιρετική επιλογή  για ένα ρόφημα στο μοναδικό από πλευράς καλαισθησίας και κάλους του. Όλα γύρω μας είναι ανακαινισμένα από τον εξαιρετικό αρχιτέκτονα Renzo Piano. Η  Βαλέττα μας  υποδέχεται σε  ένα σύμπλεγμα κατασκευών, 70 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, τείχη και ακροπύργια, τάφροι  και πολεμίστρες συνθέτουν μια εικόνα μιας μεσαιωνικής  πόλης – κάστρου, πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2018  που όμοια της δεν θα συναντήσετε πουθενά στον κόσμο! Τα ‘’auberge ‘’ (οι αρχοντικές κατοικίες ) των Ιωαννιτών Ιπποτών, το  γκρεμισμένο από τους βομβαρδισμούς του Β΄ Παγκοσμίου πολέμου κτίριο της Όπερας, η Παναγία της Νίκης, το πρόσφατα κατασκευασμένο Κοινοβούλιο, το Πρωθυπουργικό γραφείο, είναι μερικές μόνο από τις εικόνες που θα θαυμάσουμε πριν επισκεφθούμε τους κήπους της Baracca, ένα από τα ομορφότερα σημεία της πρωτεύουσας με καταπληκτική θέα, στο Μεγάλο Λιμάνι και τις Τρείς Πόλεις. Ο Καθεδρικός ναός  του Αγ. Ιωάννη με τους πίνακες του Caravaggio θα μας αφήσει άναυδους με το καταπληκτικό εσωτερικό διάκοσμο του. Η κεντρική πλατεία με το Palazzo των Ιπποτών αλλά και κατοικία των Μαγίστρων κατά τη διάρκεια  της παντοδυναμίας του Τάγματος (1530-1798), η πρόσφατα ανακαινισμένη κλειστή αγορά με τα αγροτικά προϊόντα της Μαλτέζικης γης, είναι μερικά μόνο από τα σημεία που θα μας εντυπωσιάσουν. Μετά το τέλος της ξενάγησης, επιστροφή στο ξενοδοχείο και υπόλοιπο της ημέρας ελεύθερο.

  Μετά το πρωινό μας θα ξεκινήσουμε τη ξενάγηση μας στο γεωγραφικό κέντρο της Μάλτας. Θα επισκεφτούμε τον εντυπωσιακό καθεδρικό ναό της Μόστα με τον μεγαλύτερο τρούλο στο νησί. Στη συνέχεια θα μεταφερθούμε στο λόφο του Ραμπάτ για την επίσκεψη στη σιωπηλή πολιτεία Mdina, που είναι οχυρωμένη σε απόρθητο κάστρο και είχε διατελέσει στο Μεσαίωνα πρωτεύουσα του νησιού. Θα περπατήσουμε στα πλακόστρωτα μεσαιωνικά δρομάκια για να δούμε τα κυριότερα σημεία της πόλης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο.

  Μετά  το  πρωινό μας  θα  επισκεφθούμε  την μαγευτική  περιοχή των Τριών  πόλεων, μία πανέμορφη πλευρά του νησιού που παρουσιάζει έντονα  ιστορικό  αρχιτεκτονικό και φυσιολατρικό ενδιαφέρον.  Αμέσως  μετά  θα   ξεκινήσουμε  την πορεία   μας  προς την νότια πλευρά του  νησιού  και μετά από  μια  ευχάριστη διαδρομή  θα καταλήξουμε  στο γνωστό ψαροχώρι Μαρσασλόκ που τόσο έντονα απεικονίζεται στην  τουριστική ταυτότητα  της  Μάλτας. Θα συνεχίσουμε την υπέροχη διαδρομή μας προς τη Βαλλέττα όπου θα έχετε ελεύθερο χρόνο να ανακαλύψετε  όλα  τα  « κρυμμένα»  σημεία και πλευρές της,  μακριά από τις  πολυπληθείς  ομάδες   των επιδερμικών  τουριστών. Η διαδρομή θα  σας  συναρπάσει  παρουσιάζοντας  όλο το  ιστορικό ανάγλυφο της παρουσίας των  Ιπποτών  και των Βρετανών στα  χρόνια της  παρουσίας τους  στο  νησί.  Υπόλοιπο της ημέρας ελεύθερο

  Πρωινό στο ξενοδοχείο και μεταφορά  στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής στην Αθήνα.

  Τιμές κατ’ άτομο

  ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ Μάλτα
  ΗΜΕΡΕΣ 5 ημέρες
  ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ 29 Σεπτεβρίου
  ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ Hotel Golden Tulip 4* ή παρόμοιο
  2ΚΛΙΝΟ 495€
  1ΚΛΙΝΟ 645€
  ΠΑΙΔΙ ΕΩΣ 12 ΕΤΩΝ 445€
  ΦΟΡΟΙ 195€
  ΔΙΑΤΡΟΦΗ Πρωινό
  ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

  Πτήσεις

  ΑΘΗΝΑ – MAΛΤΑ

  ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 29 Σεπτεμβρίου
  ΠΤΗΣΗ AEGEAN AIRLINES A3 730
  ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΑΘΗΝΑ
  ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ MAΛΤΑ
  ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ 16:00
  ΑΦΙΞΗ 16:40
  MAΛΤΑ – ΑΘΗΝΑ

  ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ————
  ΠΤΗΣΗ AEGEAN AIRLINES A3 731
  ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΜΑΛΤΑ
  ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ ΑΘΗΝΑ
  ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ 10:05
  ΑΦΙΞΗ 12:40

  Περιλαμβάνονται

  • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα – Μάλτα – Αθήνα με την Aegean Airlines
  • Μεταφορές από / προς αεροδρόμιο της Μάλτας
  • 3,4 διανυκτερεύσεις με buffet πρωινό σε ξενοδοχείo 4*
  • Ξενάγηση στη Βαλέττα
  • Eκδρομή σε Μόστα – Μεδίνα – Ραμπάτ
  • Εκδρομή στις Τρείς πόλεις & το Μάρσασλοκ
  • Τοπικός διπλωματούχος ελληνόφωνος ξεναγός
  • Ταξιδιωτική ασφάλιση αστικής επαγγελματικής ευθύνης & Ασφάλεια Covid -19
  • ΦΠΑ

  Δεν περιλαμβάνονται

  • Φόροι αεροδρομίων & επίναυλος καυσίμων (€195)
  • Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, Προαιρετικές εκδρομές
  • Φιλοδωρήματα, ποτά, αχθοφορικά

  Σημειώσεις

  • Η σειρά του προγράμματος ενδέχεται να αλλάξει, χωρίς παραλείψεις, εφόσον κριθεί απαραίτητο από τον διοργανωτή για την καλύτερη διεξαγωγή του προγράμματος.